Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Inspiratie

Breng met mediums textuur in acryl

Breng met mediums textuur in acryl

Acrylverf is een sneldrogende verf op basis van een bindmiddel gemaakt van een polymeerpolymeerhars opgelost in water (dispersie van acrylhars). Dankzij de uitzonderlijk goede hechting kan een groot aantal steunen worden gebruikt (voorbereid canvas, hout, papier, enz.), Maar dezelfde hechting maakt het ook gemakkelijk om andere materialen aan het kunstwerk toe te voegen. Deze eigenschap biedt een groot aantal opties om een kunstwerk driedimensionale eigenschappen te geven. De opties zijn gigantisch en divers.

Welke optie heb je met de mediums?

  • Maar er zijn ook verschillende mediums te verkrijgen die textuur (driedimensionaliteit) aan het kunstwerk toevoegen. Hier zijn een paar opties de mediums. Met modelleerpasta maak je klei van acrylverf. Dan kun je allerlei vormen simuleren. Deze pasta is ook geschikt voor impasto-techniek en de zware modelleerpasta kan zelfs na drogen nog worden verwerkt.
  • Structurele gel geeft een kleveriger effect dan dat modelleerpasta dat doet. Het kan worden gebruikt als een impastomedium en zorgt voor het behouden van de pieken in de verf. Deze effecten worden nog meer gestimuleerd door zware structurele gel.
  • Er zijn ook mediums met een soort korrels hierin verwerkt, bijvoorbeeld zwarte lavagel of grofkorrelige gel. Deze mediums geven je verf een korrelige structuur, zoals het toevoegen van zand of kleine steentjes dat ook zou doen. Het voordeel van een medium ten opzichte van gewoon zand is dat het medium een bindmiddel bevat, dat het losraken van de korrels tegengaat.
  • Als je nog steeds allerlei toevoegingen aan je acrylverf wilt maken, is het verstandig om een binder te gebruiken. Een binder bevat namelijk een bindmiddel acrylaathars. Acrylaathars wordt ook gebruikt om verf te maken. Je kunt ook bindmiddelen gebruiken om de verf zelf te maken (pigment en water toevoegen), maar binders zijn een ideaal hulpmiddel om hechting te geven aan diverse soorten materialen (zand, zaagsel, zand, enz.). Of met andere woorden: op deze manier kunt u uw eigen omgevingsstructuur creëren.

Geef een reactie