Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie

Beveilig je bedrijfspand tegen ongewenste gasten

Een goede beveiliging van je woning of bedrijfspand spreekt doorgaans niet voor zich. In veel gevallen wordt gedacht dat het gebruik van stevige sloten voldoende is om een inbraak te voorkomen. Op het moment dat inbrekers deze sloten open hebben weten te breken wordt hen echter geen weerstand meer geboden. De kans dat zij waardevolle of dierbare elementen uit de inboedel meenemen is hierdoor groot! Reden genoeg om naast goede sloten ook andere inbraakpreventiecomponenten te installeren. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar de voordelen van een alarmsysteem? Of wat te denken van een mistgenerator? Met een mistgenerator wordt inbrekers het zicht ontnomen binnen je bedrijfspand. Ze zullen het pand zo snel mogelijk willen verlaten om niet gepakt te worden. 

Basis van inbraakbeveiliging wordt gevormd door sloten 

Om de kans op een inbraak te verkleinen, is een goede basis cruciaal. Inbraakbeveiliging installeren begint om die reden bij het zoeken naar geschikte sloten. Kies bij voorkeur voor sloten die gekeurd zijn door het SKG. Deze onafhankelijke partij bekijkt of de sloten voldoende weerstand bieden tegen de meest voorkomende vormen van inbraak. Je kunt denken aan kerntrekken en lockpicking. De beoordeling die het SKG aan sloten geeft loopt uiteen van één tot maximaal drie sterren. Hoeveel sterren hebben de sloten gekregen, die jij momenteel binnen je bedrijfspand gebruikt? 

Sloten voor zowel ramen als deuren 

Bij het beveiligen van een bedrijfspand wordt vaak voornamelijk gekeken naar de beveiliging van deuren. Het is echter belangrijk om verder te kijken! Inbrekers kunnen bijvoorbeeld op het dak van je pand proberen te klimmen. Eenmaal op het dak is het heel eenvoudig om een lichtkoepel of een ander type raam open te breken. Door ramen van goede sloten te voorzien, verklein je de kans op een inbraak via die routes. Heb je ook een kleine binnenplaats of tuin bij je bedrijfspand? Kies er in dat geval voor deze ruimtes ook van buitenaf afsluitbaar te maken met bijvoorbeeld een schutting of hekwerk. 

Tip: gebruik rondom je bedrijfspand een toegangscontrolesysteem! Dit kan bijvoorbeeld een elektronische toegangspoort zijn, welke werkt op basis van een paneel voor het invoeren van een code, een pasjessysteem of bijvoorbeeld een app op je telefoon. 

Een alarmsysteem binnen je bedrijfspand installeren 

Eerder beschreven we al dat sloten alleen niet voldoende zijn om een inbraak te kunnen voorkomen. Het is raadzaam om de sloten te combineren met andere beveiligingscomponenten. Je kunt denken aan magneetcontacten, die op de deur en het kozijn gemonteerd worden. Zodra het contact tussen de magneten onderbroken wordt, zal er een alarm geactiveerd worden in het bedrijfspand. Ook interessant is een bewegingssensor. Veel bedrijven hangen de bewegingssensor in de buurt van een raam of in de hal. Zodra er bewegingen gedetecteerd worden, activeert de sensor het alarm. 

Beveiligingscamera’s rond een bedrijfspand monteren 

Naast een alarmsysteem kan ook een beveiligingscamera helpen om inbrekers buiten je bedrijfspand te houden. Een beveiligingscamera maakt het daarbij makkelijker om inbrekers op een later moment aan te houden. Er is immers precies vastgelegd hoe ze te werk gingen en wie bij de inbraak betrokken waren. 

Geef een reactie