Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Thuis

Badkamer verbouwen? Lees deze tips!

Woon jij al behoorlijk wat jaren in dezelfde woning? Dan is de kans aanwezig dat de boel momenteel verouderd is. In dat geval wordt het misschien eens tijd om het een en ander te moderniseren. Het vernieuwen van de woonkamer en slaapkamers is vaak niet zo lastig. Met een likje verf kun je dan namelijk al heel wat doen. Bij de badkamer is dit echter een stuk lastiger. Niet alleen is de badkamer vaak betegeld, maar ook vind je hier diverse sanitaire voorzieningen. Deze zijn aangesloten op het leidingnetwerk. Je moet dus met een aantal dingen rekening houden wanneer jij je badkamer gaat verbouwen. Daarom is het verstandig eerst deze tips te lezen voordat jij begint met de verbouwing.

Hanteer niet direct de sloophamer

De meeste mensen die hun badkamer gaan verbouwen, hanteren direct de sloophamer. Het sanitair dat reeds aanwezig is in de badkamer, wordt doorgaans namelijk vervangen door nieuwe exemplaren. Zelfs in dat geval is het niet verstandig direct hardhandig te gaan slopen. Dit heeft twee redenen. Ten eerste kun jij het leidingwerk beschadigen wanneer je direct hardhandig te werk gaat met de sloophamer. Ten tweede kun je het sanitair op deze manier niet meer verkopen. Wanneer je de boel met beleid verwijdert, kun je het mogelijk nog weer doorverkopen via een tweedehands site. 

Stel eerste een plan op

Heb jij jouw oude badkamer inmiddels al gesloopt? Dan is het wel zo handig wanneer je al een plan hebt uitgewerkt. In dat geval kun je namelijk direct beginnen met de verbouwing van je badkamer. Op dit plan kun je namelijk precies zien hou jouw badkamer straks moet worden. Je weet waar de sanitaire voorzieningen komen en ook of het nodig is het aanwezige leidingwerk te verleggen.

Ga nauwkeurig te werk

Wanneer jij jouw badkamer gaat verbouwen, is de kans groot dat deze straks een compleet andere indeling krijgt. In dat geval moet het leidingwerk verlegd worden. Dit is een bijzonder lastige opgave. Ga je dit zelf doen? Dan is het van belang dat je de leidingen op de juiste manier aan elkaar koppelt. Indien je dit niet doet, is de kans op een lekkage namelijk groot. Heb jij de leidingen op elkaar aangesloten? Test dan ook altijd even of er een lekkage zit voor je de boel allemaal wegwerkt.

Schakel de hulp van een loodgieter in

Is jouw badkamer grotendeels klaar? Dan is het de hoogste tijd om het nieuwe sanitair te plaatsen. Om het sanitair te kunnen gebruiken, moet je de voorzieningen aansluiten op het leidingnetwerk. Zo moet er water aan- en afgevoerd kunnen worden. Dit is doorgaans lastiger dan gedacht. Lukt het jou niet om het sanitair aan te sluiten en woon je in de omgeving van Ridderkerk? Doe dan eens een beroep op dit installatiebedrijf in Ridderkerk. Op deze manier weet je zeker dat jouw sanitair juist aangesloten wordt.

Geef een reactie