Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur, Thuis, Wonen

Alles over bouwpakket kwartslagtrappen

Er bestaan verschillende soorten bouwpakket trappen. Je hebt rechte trappen, kwartslagtrappen, wenteltrappen en vlizotrappen. Elke trap heeft zijn eigen specifieke kenmerken en mogelijkheden.

Kwartslagtrappen als bouwpakket

Vaak worden kwartslagtrappen gezien als een maatwerk trap omdat de constructie moeilijk lijkt in verhouding met een rechte trap. Echter is het makkelijk om een kwartslagtrap als bouwpakkettrap te kopen. Een kwartslagtrap wordt in meerdere pakketten geleverd. Dit houdt in dat je de delen van de trap een voor een in elkaar moet zetten en daarna aan elkaar verbinden. Bij bouwpakket trappen is het vaak zo dat het simpele trappen zijn aan de buitenkant. Dit is alleen maar een vooroordeel van deze trappen. Er bestaan namelijk ook hele bijzondere bouwpakket kwartslagtrappen.

Verschillende mogelijkheden voor een kwartslagtrap

Je hebt verschillende vormen kwartslagtrappen. Je hebt trappen met een kwartslag aan de onderkant en deze worden dan ook onderverdeeld in een kwartslag naar rechts en een kwartslag naar links. Verder heb je ook nog de optie trappen met een kwartslag boven en ook deze worden onderverdeeld in een kwartslag naar link en naar rechts. Verder bestaan er ook nog kwartslagtrappen die 2 kwartslagen bevatten deze zijn dan vaak onder en boven aan de trap. Alle trappen die genoemd zijn in het bovenstaande stuk kunnen in bouwpakketten geleverd worden. Houtcompleet.nl heeft een ruime keuze kwartslagtrappen.

Er bestaan ook nog kwartslagtrappen die een u vorm maken of die een kwartslag hebben in het midden van de trap. Deze trappen zijn alleen niet in een bouwpakket te vinden omdat dit vaak maatwerk is door de maten van de ruimte waar de trap zich in bevind.

Stijlen van kwartslagtrappen

Je hebt verschillende stijlen kwartslagtrappen. Je hebt de basis trappen die in dennenhout, beukenhout of eikenhout geleverd kunnen worden. Deze worden vaak gewoon onbehandeld geleverd waardoor je een hele rustige basis sfeer krijgt. Je hebt ook trappen die door bepaalde leuningen een hele andere sfeer kunnen neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan een trap met een leuning die horizontale leuningen bevat. Dit geeft toch weer een ander beeld in tegenstelling tot leuningen met verticale spijlen. Verder is de combinatie van hout met metaal de laatste tijd een hele populaire mogelijkheid. Hierdoor creëer je namelijk een strakke moderne look en dat wordt de laatste tijd steeds vaker gebruikt.

Geef een reactie