Blog over interieur, decoratie en wonen

Dieren, Wonen

Waarom een kattenluik erg handig is

Krabt uw binnen-/buitenkat aan de deur om binnen te komen of snakt die naar meer tijd buiten? Of misschien heeft u een makkelijke manier nodig om een groter huisdier van uw kat te scheiden tijdens de maaltijd. Kattenluiken kunnen in deze situaties misschien helpen.

Wanneer u voor het eerst aan een kattenluik denkt, denkt u waarschijnlijk aan een klein luikje onderaan een deur dat een huisdier binnen en buiten laat komen. Maar er zijn een groot aantal opties als het gaat om huisdierdeuren voor katten. Er zijn enkele kattendeuren met elektronische sloten en die bediend kunnen worden via een app op uw telefoon. Hier is alles wat u moet weten over kattenluiken voor uw huis.

Waarom u misschien een kattenluik nodig heeft

Kattenluiken bieden een uitstekende optie voor ouders van huisdieren die de toegang van hun huisdier tot gebieden binnen en buiten het huis willen beheren. Multi-dierhuishoudens kunnen profiteren van kattenluiken, omdat ze meer beheer of scheiding mogelijk maken, indien nodig. Zo kan een kattenluik uw kat toegang geven tot hun kattenbak zonder gestoord te worden door een nieuwsgierige hond. Een klein deurtje kan ook een waardevolle ontsnappingsroute voor een kat zijn, terwijl het voorkomt dat een groter huisdier erdoorheen komt. Kattenluiken zijn ook nuttig voor de introductie van een nieuw huisdier in uw huishouden. Volgens Russell Hartstein, gedragsdeskundige voor katten en oprichter van Fun Paw Care, geeft een kattenluik een nieuw poesje haar eigen ruimte, maar geeft het haar de mogelijkheid om geleidelijk aan haar nieuwe omgeving te verkennen. Kattenluikjes zijn ook handig als er sprake is van katten agressie of andere gedragsproblemen die controle over verschillende gebieden in huis vereisen. Kattenluiken kunnen ook zorgen voor meer mogelijkheden om het leven te verrijken”. Bijvoorbeeld, als u uw kat toegang wilt geven tot uw studeerkamer of kantoor als u weggaat, maar de deur dicht wilt houden om de warmte of de airco te behouden, dan is een kattenluik een geweldig en effectief compromis.

Denk aan de persoonlijkheid van uw kat

Verlegen katten kunnen profiteren van de extra privacy en de beperkte toegang die een kattenluik kan bieden.  Aan de andere kant zou een avontuurlijke maar verantwoordelijke kat profiteren van het hebben van een kattenluik dat alleen hij kan gebruiken om het huis te verkennen, terwijl andere dieren die niet dezelfde toegang krijgen, ingesloten worden gehouden.

Geef een reactie