Blog over interieur, decoratie en wonen

Dieren

Dit kun je doen om vogels een handje te helpen!

Er worden steeds meer natuurgebieden gekapt en tuinen voor gras veranderen steeds vaker in tuinen vol tegels. Dit zijn allemaal veranderingen die er voor zorgen dat vogels het lastig hebben om voldoende nest- en eetplekken te vinden. Voorheen waren er genoeg plekken waar vogels wormen in de grond konden vinden, tegenwoordig zijn die plekken schaarser. Gelukkig zijn er verschillende dingen die wij mensen kunnen doen om de natuur een handje te helpen! In deze blog bespreken we een aantal tips. Lees dus snel verder en kom erachter wat jij kunt doen om deze beestjes voldoende eet- en leefruimte te bieden!

Plaats vogelhuisjes

Om de vogeltjes te helpen aan meer leefruimte kun je allereerst beginnen met het aanschaffen van vogelhuisjes. De vogels zullen deze snel zien er dan ook goed gebruik van maken. Naast vogelhuisjes kun je ook eens kijken naar nestkastjes. Deze zijn er speciaal voor gemaakt om vogels een veilige plek te bieden waar ze zich goed kunnen nestelen. Op de lange termijn zullen hier jonge vogeltjes geboren worden en het leuke daaraan, is dat er een grote kans is dat deze jonge vogeltjes later ook terug komen om hier te nestelen. Je helpt dus niet alleen de vogels, maar zorgt ook voor veel gezelligheid in je tuin!

Extra voedsel

Zoals we eerder benoemden is er niet alleen behoefte aan extra leefruimte voor vogels, maar ook voeding wordt een steeds groter probleem. Het is voor vogels al lastiger om voedsel te vinden en daarbij is dat wat ze vinden vaak niet van de beste kwaliteit. Het voer wat je in de dierenwinkels en tuincentra vindt is daarentegen wel van hoge kwaliteit. De combinatie van een goede nestelplek en voldoende voeding is perfect voor deze kleine gevleugelde vriendjes om zich in jouw tuin te settelen!

Geef een reactie