Blog over interieur, decoratie en wonen

Dieren

De kosten van huisdieren

Huisdieren brengen veel geluk met zich mee. Sommige dieren zijn leuk om naar te kijken, andere zijn heel schattig, met bepaalde huisdieren kan je lekker knuffelen en met andere kan je weer leuk spelen. Huisdieren zoals katten en honden worden om deze reden echt opgenomen in het gezin. Het is dan vanzelfsprekend dat er goed voor het lieve beestje gezorgd wordt, hoeveel het ook kost. Voor de mensen die overwegen om een huisdier te nemen zal ik hieronder kort uitleggen wat de verzorging ervan inhoudt en wat dat kost.  

Verzekering 

Het is belangrijk om te kijken naar een huisdierenverzekering voor je huisdier. Dieren moeten namelijk af en toe professioneel verzorgd worden. De tanden van een kat moeten wel eens nagekeken worden, ook heeft het een injectie tegen vlooien nodig. Een hond die te wild is moet gecastreerd worden. Voor een kat betaal je aan deze zorg ongeveer €150/ €200 per jaar en voor een hond wel €300. Deze bedragen zijn natuurlijk niet niks, maar zeker wel te betalen. De kosten rijzen pas echt de pan uit als je kat of hond ziek wordt of een ongeluk krijgt en het geopereerd moet worden. Dan betaal je al snel duizenden euro’s. Wat ben je dan blij als je een dierenverzekering hebt afgesloten. Je huisdier is vaak goed verzekert voor een tientje in de maand en het kan zoveel narigheid besparen. Een huisdierenverzekering is dus een must bij de verzorging van een huisdier. 

Voer 

De volgende kostenpost is het voer van de dieren. Honden zullen op een dag meer voer nodig hebben dan katten. Maandelijks zal je ongeveer €30 tot €50 uitgeven aan voer voor een hond. Dit hangt veel af van het aantal hondensnoepjes je aan je hond geeft en wat je voor je hond koopt. Een kat is wat goedkoper, want die eet gemiddeld voor €20- in de maand. Het lijkt niet veel, maar in een jaar telt dit voor een kat wel op tot €240,- en voor een hond tussen de €360 en de €600. Dit is relatief goedkoop vergeleken bij wat een kind maandelijks kost of wat je zelf maandelijks weg eet. Als je het geld hebt raad ik je ook zeker aan een huisdier te nemen. Ze brengen je zoveel blijdschap en geluk, het is het geld allemaal waard.  

Geef een reactie